Kina do të krijojë fond investimi për sektorët e rinj strategjik

2018-06-13 09:59:59 CRI Komenti juaj Printoni

Komiteti Kombëtar i Zhvillimit dhe i Reformës i Kinës, bashkërisht me Bankën e Ndërtimit të Kinës po ngrenë një fond investimi për sektorët e rinj strategjik.

Krahas fondit të zhvillimit në rang kombëtar, të dy palët do të krijojnë edhe fonde të niveleve të tjera për thithjen e kapitalit privat.

Kapitali fillestar pritet të jetë 300 miliardë juanë.

Kapitalet do të investohen në sektorët si teknologjia e përparuar e informacionit, pajisje të nivelit të lartë, materiale të reja dhe automjete me energji të reja. (Wang Lei)

Mrekulli
Lajmet Kryesore