BERZh- dhe BE-ja, 40 milionë euro për turizmin shqiptar

2018-04-14 10:51:16 CRI Komenti juaj Printoni

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh) dhe Bashkimi Evropian (BE) do të investojnë 40 milionë euro për zhvillimin e turizmit në Shqipëri.

Gjatë një takimi me përfaqësuesit e biznesit nga sektori i turizmit të enjten, shefja e Delegacionit të BE-së në Shqipëri Romana Vlahutin konfirmoi se, së bashku me BERZh-in, BE-ja do të mbështesë financiarisht ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në sektorin e turizmit.

Ministri shqiptar i Turizmit dhe i Mjedisit Blendi Klosi vuri në dukje se projektet e zhvillimit të turizmit do të shtrihen në katër pika kryesore: Tiranë, Alpet, bregdetin e Adriatikut dhe Jug.

TIRANA, April 12 (Xinhua) -- The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) and the European Union (EU) will invest 40 million euro (49.3 million U.S. dollars) for the development of tourism in Albania, local media reported Thursday.

Mrekulli
Lajmet Kryesore