Raport i WIPO-s: Kina zë vendin e parë për aplikimin e patentave

2017-12-07 09:48:19 CRI Komenti juaj Printoni

Sipas raportit vjetor të Organizatës Botërore të Pronësisë Intelektuale, në vitin 2016 u praqitën 3.1 milionë aplikime për patenta ndërkombëtare, shifër kjo që është rritur për shtatë vjet radhazi. Këtë vit rritja ishte 8,3 për qind. Tek ky shtim i numrit të aplikimeve 98% janë nga Kina. Numri i përgjithshëm i aplikimeve në Kinë ka tejkaluar aplikimet e paraqitura në organizatën për e pronësisë në ShBA, Japoni, Kore e Jugut dhe Europë.

Drejtori i Përgjithshëm i WIPO-s Francis Gurry, vuri në dukje së aplikimet në rritje të Kinës pasqyrojnë prirjen e zhvillimit të novacionit në këtë vend. SHBA-ja zë vendin e parë për numrin e aplikimeve jashtë vendit e ndjekur nga Japonia, Gjermania dhe Koreja e Jugut. (Wang Xianya)   

Mrekulli
Lajmet Kryesore