Kinë, përfundon rrjeti i parë kuantik për sistemin e komunikimit

2017-09-13 09:43:27 CRI Komenti juaj Printoni

Kina realizoi me sukses instalimin e rrjetit të parë komercial kuantik për komunikim privat.

Rrjeti i komunikimit komercial kuantik i testuar është vendosur në njësitë e qeverisë në Shandong dhe në njësitë e Partisë.

Instalimi i këtij rrjeti zgjati për më pak se 5 muaj.

Falë këtij rrjeti, shërbimet telefonike dhe shpërndarja e të dhënave në internet do të jenë më të sigurta.

Pritet që në të ardhmen ai të lidhet me rrjetin e komunikimit kuantik Pekin-Shangai.

Mrekulli