Banka Qendrore forcon kontrollin për veprimtarinë e subjektevet financiare jobanka

2017-09-07 09:59:13 CRI Komenti juaj Printoni
Banka e Shqipërisë ka forcuar masat për liçensimin dhe veprimtarinë e subjekteve jobanka që operojnë në vendin tonë.

Këshilli Mbikqyrës i Bankës miratoi të mërkurën disa ndryshime dhe shtesa në rregulloren "Për administrimin e rrezikut në veprimtarinë e subjekteve financiare jobanka" dhe disa ndryshimeve në rregulloren "Për licencimin dhe ushtrimin e veprimtarisë nga subjektet financiare jobanka".Qëllimi kryesor i rishikimit të dy rregulloreve është plotësimi dhe përmirësimi në vazhdimësi i kuadrit rregullator për licencimin dhe administrimin e rrezikut në veprimtarinë e subjekteve financiare jobanka. (ATSH)

Mrekulli
Lajmet Kryesore