Los Anxheles, Këshilli Bashkiak miraton organizimin e Olimpiadës 2028

2017-08-12 09:54:48 CRI Komenti juaj Printoni
Këshilli Bashkiak i Los Anxhelesit ka miratuar zyrtarisht marrëveshjen me Komitetin Olimpik Ndërkombëtar për të organizuar Olimpiadën e vitit 2028.

Njoftimi zyrtar se Los Anxhelesi do të jetë qyteti organizator i Lojërave Olimpike Verore 2028 do të bëhet më 13 shtator në mbledhjen vjetore të KON-it në Peru.

Ndërkohë, Parisit pritet t'i jepet e drejta për organizimin e Lojërave Olimpike të vitit 2024.

Los Anxhelesi dhe Parisi ishin të vetmet qytete kandidate për zhvillimin e këtyre dy veprimtarive. (Artan Goga)

Mrekulli