Kina nxit bashkëpunimin me Poloninë në kuadër të "Një brez, një rrugë" e "16+1"

2017-07-17 10:15:13 CRI Komenti juaj Printoni

Kryeparlamentari i Kinës ka bërë thirrje për më shumë bashkëpunim mes Kinës dhe Polonisë në kuadër tënismës "Një brez, një rrugë" dhe mekanizmit të bashkëpunimit "16+1" mes Kinës dhe vendeve të Europës Qendrore e Lindore.

Kryetari i Asamblesë Kombëtare Popullore të Kinës Zhang Dejiang i bëri këto sugjerime gjatë një vizite zyrtare në Poloni, ku u takua me presidentin, kryeministrin dhe drejtues të parlamentit të Polonisë.

Zhang u kërkoi të dyja palëve të shfrytëzojnë rastet e reja dhe të rritin bashkëpunimin në fusha siinfrastruktura dhe transporti hekurudhor i mallrave. (Artan Goga)

(Kryetari i Asamblesë Kombëtare Popullore të Kinës Zhang Dejiang gjatë takimit me presidenti polak Andrzej Duda)

(Kryetari i Asamblesë Kombëtare Popullore të Kinës Zhang Dejiang gjatë takimit me kryeministren Beata Szydlo)

(Kryetari i Asamblesë Kombëtare Popullore të Kinës Zhang Dejiang gjatë takimit me kreun e Senatit Marek Kuchczynski )

Mrekulli