Kina publikon raportin për progresin e nismës "Një brez, një rrugë"

2016-10-29 10:01:35 CRI Komenti juaj Printoni

Qendra Shtetërore e Informacionit e Kinës publikoi një raport, në të cilin vlerësohet përparimi i nismës "Një brez, një rrugë". Raporti paraqet 3 tregues të mëdhenj lidhur me evoluimin e bashkëpunimit me vende të tjera përgjatë Rrugës së Mëndafshit si dhe angazhimin e provincave dhe qyteteve vendore.

Raporti thekson se Rusia, Kazakistani, Tajlanda, Pakistani dhe Indonezia janë partnerë lider në ndërtimin e rrugës tregtare, ndërsa vendet e Azisë Perëndimore, Afrikës së Veriut dhe të Europës Qendrore dhe Lindore ofrojnë një potencial të madh në këtë nismë. (Eda Merepeza)

Mrekulli
Lajmet Kryesore