Kinë, risku i borxheve në firmat shtetërore, i kontrollueshëm

2016-05-07 10:59:34 CRI Komenti juaj Printoni

Mbikqyrësi i Aseteve Shtetërore të Kinës ka qetësuar investitorët, duke deklaruar se obligacionet e lëshuara nga firmat shtetërore janë investime të qëndrueshme. Mbikqyrësi i Aseteve Shtetërore dhe Komisioni i Administrimit e bënë këtë deklaratë pas disa mosplotësimeve të detyrimeve të borxheve të kohëve të fundit.

Në deklarat thuhet se rreziku i vlerësimit të 106 qendrave të administruara të SOE-s tregon se ato janë të mirëkapitalizuara dhe performanca e tyre po përmirësohet.

Burime zyrtare bëjnë të ditur se obligacionet e emetuara nga këto kompani në industrinë e çelikut, naftës dhe qymyrgurit, në fund të marsit arritën në 4 miliard yuan. (Eda Merepeza)

Mrekulli
Lajmet Kryesore