Mbahet në Gjermani Forumi i 10-të Europian mbi Mjekësinë Tradicionale Kineze

2018-10-26 14:46:48 CRI Komenti juaj Printoni

Nga datat 12 deri më 14 tetor, në qytetin Bad Pyrmont të Gjermanisë, u organizua Forumi i 10-të Europian mbi Mjekësinë Tradicionale Kineze, që quhet ndryshe Seminari i Arsimit të Akupunkturës Ndërkombëtare i Federatës së Shoqatave Botërore të Akupunkturës. Në këtë forum ishin të pranishëm rreth 50 përfaqësues të fushës së mjekësisë nga Gjermania, Kina, ShBA-ja, Austria, Australia etj., të cilët diskutuan mbi përhapjen e aplikimit klinik të Mjekësisë Tradicionale Kineze në vendet e tjera.

Ish-kryetarja e Shoqatës Gjermane të Akupunkturës dhe drejtorja e Qendrës së Përgatitjes së Akupunkturës së Mjekësisë Kineze të Rostock-ut, Regina Schwanitz tregoi se shumë organe kërkim-zhvillimi dhe universitete gjermane zhvilluan një studim për vëzhgimet klinike, duke arritur zbulime të rëndësishme në fushën studimore të akupunkturës. Sipas rezultateve të studimeve të bazuara në fakte, shumë njerëz që nuk kishin besim tek akupunktura në të kaluarën, nisën pranimin e efikasitetit mjekësor të kësaj praktike. Rezultati i këtij studimi u përdor si një bazë e rëndësishme për pagesat e kompanive të sigurimeve ndaj pacientëve gjermanë që pranuan shërbime mjekësore të akupunkturës për dhimbjet kronike të mesit dhe gjurit.

"Në Gjermani, kemi bërë studimin e vëzhgimeve të mjekësisë klinike mbi efikasitetin e akupunkturës, e cila është e përhapur shumë në botë. Rezultati i këtij studimi na tregoi se për problemet me gjymtyrët, akupunktura funksionon më mirë se ilaçet qetësuese dhe fizioterapia e mjekësisë perëndimore. Ky është një zbulim shumë i rëndësishëm. Akupunktura është pranuar nga shumë si metodë mjekësore efikase."

Akademia Europiane Penzel është një akademi për trajnimin e terapisë së meridianëve të mjekësisë kineze, e themeluar nga Willy Penzel. Pothuajse në më shumë se 3 dekada, kjo akademi ka vendosur degë të saj në 25 vende përfshi Austrinë, Suedinë, Italinë etj., dhe deri tani numërohen mbi 65 mijë nxënës. Kryetari i akademisë Willy Penzel u shpreh se në procesin e mësimdhënies për metodat e mjekësisë kineze, heqja e paragjykimeve është një parakusht i trajnimit.

"Gjatë mësimit të teorisë së mjekësisë tradicionale kineze, duhet të eliminojmë më parë paragjykimet dhe të mos japim konkluzione para se ta njohim atë. Shumë nxënës nuk kanë asnjë njohuri për mjekësinë tradicionale kineze para trajnimit. Disa nxënës mund të qeshin kur ta dëgjojnë këtë fjali, por kur ata të shohin efikasitetin e vërtetë do të tregohen seriozë."

Sipas shpjegimit nga Wanghua, ish-rektori i Universitetit të Mjekësisë Tradicionale Kineze të Hubeit dhe nënkryetar i Shoqatës së Akupunkturës të Kinës, deri tani në mbarë vendin janë vendosur 25 institute të Mjekësisë Tradicionale Kineze dhe në dhjetra universitetet komplekse janë themeluar degë të MTK-së. Në Kinë, është formuar një sistem i plotë i përgatitjes së talenteve të MTK-së, që përbëjnë një forcë të rëndësishme për eksportin e Mjekësisë Tradicionale Kineze jashtë vendit:

"Në Kinën e sotme, problemi i mungesës së talenteve është pakësuar ndjeshëm. Tani, problemi kryesor është përgatitja e talenteve më cilësorë të mjekësisë kineze. Në Kinë, po punohet kryesisht për formimin e universiteteve të nivelit të parë botëror dhe degëve të mësimit të nivelit të parë. Deri tani, 6 universitete të MTK-së janë vlerësuar si universitetet e nivelit të parë. Para 20 vitesh, delegacioni i mjekësisë tradicionale kineze të provincës Hubei ka bërë vizitë në qytetin Bad Pyrmont. I prezantuam këtij qyteti metodën e akupunkturës së MTK-së, e cila mund t'u vlejë banorëve vendës."

Profesorja e Institutit Europian të Mjekësisë Tradicionale Kineze, Liu Jin punon si akupunturiste në Gjermani për mbi 20 vjet. Ajo u shpreh se zhvillimit të Mjekësisë Tradicionale Kineze i nevojitet jo vetëm modernizimi, por edhe lokalizimi:

"Lokalizimi është elementi më kyç i zhvillimit të Mjekësisë Tradicionale Kineze. Për shembull, në Gjermani, administrimi i sektorit luan rol shumë të rëndësishëm, që ka ndikim vendimtar. Prandaj, duhet të zhvillojmë mjekësinë tradicionale kineze nëpërmjet organizatat mjekësore, shoqatat e akupunkturës dhe grupet e mjekësisë kineze. Para 10 vitesh, ish-kryetari i Shoqatës Gjermane të Akupunkturës më tregoi se në Gjermani, afro 50 mijë mjekë po përdorin akupunkturë dhe ky nuk është një numër i vogël. Këto suksese nuk mund të arrihen pa përpjekjen e shoqatave kryesore të akupunkturës në Gjermani." (Xu Guang)

Mrekulli
Lajmet Kryesore