">Kina, atdheu im i dytë-Intervistë me ish ambasadorin shqiptar në Kinë, Hajdar Muneka<IMG border=0 align=absMiddle src=" /mmsource/images/2004/06/29/litsen1.gif">
Kina, atdheu im i dytë-Intervistë me ish ambasadorin shqiptar në Kinë, Hajdar Muneka
  2015-06-03 17:17:29

Një student shqipar i viteve 70-të nis takimin me Kinën, për tu rikthyer më pas si diplomat dhe ambasador. Zoti Hajdar Muneka në një intervistë për "Radio Ejani" flet për miqësinë midis vendeve tona, zhvillimin marramendës të Kinës por dhe përvojën e tij diplomatike në Korenë e Jugut, Japoni e Malajzi. Ish ambasadori shqiptar në Pekin mendon se nisma e Kinës "Një brez, një rrugë" duhet të ketë stacionin e saj edhe në Shqipëri.

Me emocion ai thotë se jo vetëm për të, por dhe për dy fëmijët e tij Kina është atdhe i dytë.